jump to navigation

Tak malu ke berbohong dikalayak ramai? July 18, 2011

Posted by nikmj in General.
trackback

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar berkata tidak salah memakai baju kuning tetapi diingatkan supaya tidak memakai baju kuning yang mengguna lambang BERSIH.

“Itu sebabnya kita tangkap mereka yang memakai baju kuning yang menggunakan lambang BERSIH. Tak salah pakai baju kuning…tak salah, pakailah baju kuning, stoking kuning atau topi kuning…cuma yang tidak boleh adalah apa juga logo yang menyokong pertubuhan haram Bersih,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan program Skim Kepolisian Masyarakat dan ‘Crime Awareness Team’ (CAT) di Dataran Nilai malam tadi.

Habis tu kes yang ni camner? JAWAP JGN TAK JAWAP !!!!


Ada sapa2 nampak logo BERSIH tak kat baju YB tu?

Yang kuning ni ada berani tangkap?

Comments»

1. Mohamad - August 2, 2011

Berkenaan yang ditangkap itu, tentu ada buat salah, kalau tak pakai baju logo BERSIH pun, kalau buat salah, kena tangkaplah, takkan nak beri anugerah Datuk, Tan Sri dan sebagainya?

Pakatan Rakyat patut menerangkan sama berkenaan isu Suhardi bin Md. Isa yang menyamar menjadi Encik Baharuddin bin Ahmad, kononnya dialah Encik Baharuddin yang meninggal itu, tapi hari ini boleh berjalan ke sana ke mari pula itu siapa, hantukah? Tak cukup dengan itu, pihak polis puas meminta dia hadir ke balai untuk bantu siasatan berkenaan kes penyamaran tersebut dan kes demontrasi liar BERSIH, tup tup dia kata polis tak beri surat pada dia, apa dia dia ingat dia pembesar negara mana nak bersurat-surat? Sudahlah buat salah, orang minta datang ke balai beri keterangan, datanglah, yang terhegeh-hegeh lari ke sana sini hingga20 hari lepas kejadian baru nak keluar kenyataan dia tak diminta secara bersurat, sedarlah diri, sudahlah buat salah, nak bersurat-surat pula untuk beri keterangan, ingat nak jemput pergi kendurikah nak bersurat-surat. Ini apa pula hujah tok guru politik Al-Folitik Nik Aziz dan Al-Folitik Hadi Awang dan Al-Penipu Mat Sabu untuk perkara ini. Macam Mat Sabu, penipu benar dia, dalam ceramah, kononnya dia dilanggar Land Rover, bila polis tunjuk video, dia kata dia dilanggar kereta Waja pula, kemudian baru terhegeh-hegeh nak buat laporan polis sedangkan bukan polis melanggar dia, tapi dia yang melanggar peraturan, polis arah jangan merusuh, dia merusuh juga, kemudian naik motosikal dan mendapat pembalasan bila melanggar pembahagi jalan dan jatuh, pergi hospital/klinik untuk rawatan pesakit luar, tapi kata cedera parah dikaki hingga kena skru, yang peliknya orang kena skru kaki dan cedera parah di kaki akibat dilanggar, sudah tentu terbaring di hospital, tapi Mat Sabu ini riang semacam saja naik kerusi roda untuk cerama politik maki hamun kerajaan sesuka hatinya, nampak sangat penipu, kononnya cedera parah dan kaki kena skru, yang ke sana ke mari dengan kerusi roda itu apahal, kaki yang kena skru itu tak dibedahkan, terus skru saja ke lututkah? Itulah jenis penipu, PAS dan Pakatan Rakyat akan menerima pembalasannya kerana telah banyak kerosakkan yang mereka buat hingga menyusahkan negara dan rakyat. PRU 13 akan datang, nantikanlah kuasa rakyat untuk menghumban Pakatan Rakyat ke tempat pembuangan sampah dan kerajaan Barisan Nasional yang dizalimi akan diberikan pembelaan oleh rakyat.

2. Faiz - January 11, 2012

Peliknya encik Mohamad punya komen.. boleh bagi bukti atau fakta yg menyatakan encik Suhardi menyamar sebagai encik Baharuddin..?

Setau saya, orang2 kat internet yg silap paham. Gambar encik Suhardi dikatakan encik Baharuddin..

Tuan punya badan tu tak kata/mengaku apa2 pun.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Recent Comments

    fruit machines for s… on Isu Royalti Minyak Kelantan…
    Wallace on LIVE : Inkues kematian Teoh Be…
    SEO on Isu Manohara – Dokumen b…
    semut on Altantuya, C4, puaka, pembunuh…
    ibn wahab on Dr Asri dan fahaman Wahab…
    cincau on How TNB legally cheat Malaysia…
    first world genting… on RPK bongkar Surat Misteri SPRM…
    mengukir waktu on Ramalan nasib menerusi Tarikh…
    Oswaldo Beumer on What you should know about H1N…
    ahmed on Rahsia Surah Al-Kautsar
    what women want in m… on Isu Royalti Minyak Kelantan…
    fazal hatta on Balasan dunia kepada ‘ko…
    chatroulette on Kugan death widens the Gaps be…
    Pritapal Singh on Nissan Grand Livina 10000km ma…
    Toklang Cik on Sunnah Nabi Amalan Sehari…
  • %d bloggers like this: