jump to navigation

Manohara buat laporan polis terhadap Istana Kelantan June 10, 2009

Posted by nikmj in General, islam, National, news, malaysiakini.
Tags: , , , , , ,
trackback

Berita dari AFP melaporkan yang Manohara telah membuat laporan polis terhadap suaminya Tengku Fakhry dan 6 orang lagi termasuk Sultan dan Permaisuri Kelantan. 

There are slash wounds on many parts of her body, especially on her chest. Some are still fresh,’ forensic doctor Mun’im Idries told AFP. ‘We are still examining her blood and urine samples because she said she had been given jabs,

he said adding that he also found an injection mark on her back. [more]

Pemeriksaan kesihatan telah dilakukan dan keputusannya mengesahkan bahawa memang terjadi penganayaan fizikal diseluruh badan Manohara mengikut laporan peguam Manohara, Farhat Abbas kepada AFP.

Apapun jua laporan dari Jakarta, yang pasti ramai tertunggu-tunggu jawapan dari Istana Kelantan kerana sebelum ini Tengku Temenggung sendiri ada menyatakan bahawasanya beliau mahu pemeriksaan kesihatan dilakukan oleh pihak ketiga yang buukan dari Indonesia atau Malaysia bagi mendapatkan keputusan yang adil kepada semua pihak.

Comments»

1. nikqlate - June 10, 2009

MANOHARA menunjukkan telefon bimbit BlackBerry yang mempunyai gambar-gambar dia didera . http://mymalaysian.wordpress.com/2009/06/10/peguam-bela-manohara-ini-baru-luka-yang-ringan/

2. abj - June 10, 2009

tak ada ke gambar puting dia yg konon kena toreh tu?

3. panther261703 - June 10, 2009

I agree that Manohara should be medically checked by a third party specialist/forensic doctor.

4. Manohara buat laporan polis keatas istana kelantan « Dewan Pemuda PAS Sarawak - June 10, 2009
5. i'm no king - June 11, 2009

buat medical chk kat indon?…bayangkan maid aku tak pernah buat medical pun kat sana…tau2 report dah siap hantar kat sini utk proses..khehe kau tengok senetron dia camtu lah lowyer buruk diorang ni…sadisss

6. nikqlate - June 11, 2009

Manohara Odelia Pinot, ketika sibuk dengan dakwaannya terhadap putera Sultan Kelantan, melapangkan masa berdemonstrasi menentang Malaysia bagi http://mymalaysian.wordpress.com/2009/06/11/gambar-manohara-buat-demo-kat-kedutaan-malaysia-di-jakarta/

7. jutaones - June 11, 2009

kot2 mana pun siasat dulu..semua orang boleh dakwa..

8. nikmj - June 11, 2009

Tindakan balas Tengku Temenggong Kelantan terhadap isterinya Manohara Odelia Pinot – yang mendakwa putera Sultan Kelantan itu menderanya – dijangka diketahui selewat-lewatnya petang ini.

Malaysiakini difahamkan, Tengku Muhammad Fakhry Petra telah melantik peguam bagi mengambil tindakan undang-undang, termasuk terhadap ibu mertuanya Daisy Fajarina yang didakwa memfitnahnya berhubung tuduhan menculik dan mendera.

Difahamkan Tengku Muhammad Fakhry juga bercadang membuat aduan polis berhubung perkara itu.

Kerabat tersebut sebelum ini dilaporkan sedang mengenal pasti dua peguam bagi menjawab pelbagai tuduhan terhadapnya, termasuk mendakwa “memperlakukan Manohara seperti binatang.”

Perincian tindakan-tindakan tersebut dijangkan dimaklumkan hari ini.

Selasa minggu lalu, dua hari selepas Manohara melarikan diri ke Jakarta, Tengku Temenggong Kelantan memberikan tempoh tujuh hari kepada isterinya bagi mengemukakan bukti penderaan seperti didakwanya atau bakal menghadapi tindakan undang-undang.

Manohara dan Daisy juga dituntut membuat permohonan maaf secara terbuka terhadap kesemua dakwaannya yang dibuatnya sejak hujung April lalu.

Bagaimanapun, setelah tempoh seminggu itu tamat semalam, amaran putera ketiga Sultan Kelantan itu tidak dilayan – malah, foto-foto yang didakwa menunjukkan kesan penderaan terhadap Manohara mula didedahkan kepada media (foto: Detik.com).

Bekas model muda itu, yang digelar Cik Puan Temenggong Kelantan, juga membuat aduan polis terhadap Sultan Kelantan, Raja Perempuan Kelantan dan kenalan suaminya Mohd Soberi Shafii, selainTengku Muhammad Fakhry sendiri.

Source : http://malaysiakini.com/news/106233

9. subtlefortitude - June 12, 2009

Salam.

maaf…I didn’t make the recent comment above. it must be spam coming from my account or something. Hope you can delete it. TQ.

apologies…

10. Mahzar - June 14, 2009

Lucu juga y, tgk fahkri .Suka bersetubuh di waktu Manohara dlm keadaan tdk sadar, tuk pa bersuami istri ???Hehe

11. Mahzar - June 14, 2009

Kepue temang ureng kaya, meyoe udep hn senang. ? (bahasa aceh)

12. Mahzar.085260202603 - June 14, 2009

Mano

13. verde_wp - June 17, 2009

well, just wait jer….nanti kebenaran akan terungkap dengan sendirinya…mano ke sultan? Allahu A’lam semoga ALlah membuat mereka jadi lebih baik dan baik,..:) wassalam, to all muslim malaysia and indonesia……..saya benci negara! itu hanya membuat kita terpecah belah kerana wilayah..jom kita berbuat kebaikan meningkatkan Iman,islam,dan ihsan kita….Allahu AKbar! Allah Maha Besar masalah2 selain Dia adalah kecil………wasssalam

14. islami sohbet - June 26, 2009

very nice to blogs tanks

15. @L - June 27, 2009

TO:Ruslan adli,today sarawak,nikmj and all malaysian people..

I`m from JAKARTA-INDONESIA… and I`m PROUD TO BE INDONESIAN.., .

Jika Kalian mau memendekkan kata INDONESIA , I`ll Suggest Better Just INDO .. SO is it clearly?.. INDO , with no N.. .

Karena Indon terdengar sama dengan Bangla (bangladesh country)!!!!. Bukan karena mitos merendahkan.., Tapi.memang saya pernah VACATION a few time(kira kira 6x). include just want to see ,what happen with Indonesian people especially pembantu,buruh.

Pada dasarnya memang kita negara serumpun,.. tetapi jika Banyaknya dari malaysian people berlaku semena-mena terhadap mereka (Para pekerja kasar), WE, ALL INDONESIAN PEOPLE also don`t like with that reality ESPECIALLY JAKARTA PEOPLE… So, just appreciate with each other, especially with malaysian people who have pembantu,buruh. THANKS…

16. @LL - June 28, 2009

To: Ruslan .
Bekerja di Jakarta,memang harus punya identitas diri yang berlaku dan keahlian untuk dapat bekerja di bidang profesional atau lainnya.
Jika anda liat di blog yang lain, saya lebih menyarankan ke t.k.i2 ,agar dapat pulang ke kampung halaman masing2.. why?:
1. mereka dapat berkumpul dengan keluarga di negara Indonesia tercinta.
2. mereka dapat hidup di pedesaan indah,lautan luas, hutan yang baik ,dan jika dalam hal mencari makan.. ditempat2 itulah mereka dapat bertemu dengan sumber daya alam Indonesia yang indah.
3. dari segi ekonomi, mereka dapat menjual hasil2 legal tersebut dengan cara ke pedagang pasar tradisional setempat.so, dengan cara itu mereka dapat Rp (Indonesian currency)..
just intermezzo,banyak malaysian people dalam melihat Rupiah currency .tertawa (Sory,jika banyak yang tersinggung).. ,if convert to international product in Jakarta,also same the price with ,: RM , S$,or even another foreign exchange.
Saya juga setuju,yang berbuat jahat harus dihukum..even Indonesian people,malaysian people or anybody…,tapi.dengan banyaknya kasus2 si malaysia terhadap t.k.i (legal,ilegal).. maka itulah kami(Indonesian people especially in Jakarta), Very disappointed..thx

17. Stop Dreaming Start Action - July 6, 2009

wah..info yg menarik

18. Stop - July 6, 2009

ulasan yang menarik


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Recent Comments

    fruit machines for s… on Isu Royalti Minyak Kelantan…
    Wallace on LIVE : Inkues kematian Teoh Be…
    SEO on Isu Manohara – Dokumen b…
    semut on Altantuya, C4, puaka, pembunuh…
    ibn wahab on Dr Asri dan fahaman Wahab…
    cincau on How TNB legally cheat Malaysia…
    first world genting… on RPK bongkar Surat Misteri SPRM…
    mengukir waktu on Ramalan nasib menerusi Tarikh…
    Oswaldo Beumer on What you should know about H1N…
    ahmed on Rahsia Surah Al-Kautsar
    what women want in m… on Isu Royalti Minyak Kelantan…
    fazal hatta on Balasan dunia kepada ‘ko…
    chatroulette on Kugan death widens the Gaps be…
    Pritapal Singh on Nissan Grand Livina 10000km ma…
    Toklang Cik on Sunnah Nabi Amalan Sehari…
  • %d bloggers like this: